De Moofie Care bevat oefeningen die zijn voorgeprogrammeerd op bekende muziek van vroeger. Via de webshop zijn er daarnaast pakketten met oefeningen op andere muziek (Hollandse muziek van nu) en met extra oefeningen en programma’s beschikbaar. Ook extra spellen worden op deze manier aangeboden. De Moofie Care is bedoeld voor ouderen, voor mensen met een verstandelijke, een meervoudige of een beweegbeperking, en voor mensen die langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven. Voor hen kan bewegen moeizaam gaan of zelfs pijnlijk zijn. Beweging stimuleren voorkomt verdere fysieke en cognitieve achteruitgang en zorgt voor snellere revalidatie.


De Moofie Care brengt mensen eenvoudig in beweging, zelfstandig of met een beetje begeleiding van vrijwilligers, personeel, vrienden of familie. Deze handzame beweegstok zegt hardop stap voor stap wat je moet doen, en knipt de oefeningen in kleine, begrijpelijke stapjes op. Lichtjes en geluiden worden daarbij ter ondersteuning en ter motivatie gebruikt. Wanneer na het oefenen van een beweging de opdracht klinkt ‘Blijf bewegen tot de muziek stopt’, en de herkenbare muziek van vroeger wordt ingezet, is bewegen geen opgave meer, maar gaat het als vanzelf!

Iedereen kan het

Bewegen met de Moofie kan iedereen! Hij heeft maar 1 knop, waarmee je ‘m aanzet. De rest wijst zich vanzelf als je luistert naar wat de Moofie zegt. De oefeningen die we hebben voorgeprogrammeerd zijn van uiteenlopende moeilijkheidsgraad: van heel laagdrempelige oefeningen zoals het aanraken van gekleurde vlakken waarop een geluid volgt (actie-reactie), tot aan oefeningen waarbij armen en benen gelijktijdig bewogen moeten worden. Dit maakt de toepassing binnen zorgorganisaties heel breed.

Je kunt de Moofie zelfstandig gebruiken, maar ook met z’n tweeën of in een groep. Heb je twee Moofies beschikbaar? Koppel ze dan aan elkaar, zodat de ene de andere synchroon gaat ‘volgen’. Extra leuk wanneer je samen of met een groep beweegt! En als je klaar bent zet je de Moofie weer terug in het laadstation. Op deze manier kun je ‘m ook als staande lamp gebruiken.

De Moofie Care biedt ruimte aan 6 beweegprogramma’s, 6 spellen en 6 luisterverhalen die gelijktijdig op de beweegstick kunnen staan. Bij aankoop wordt er een compleet pakket meegeleverd waarmee je de beschikking krijgt over 128 voorgeprogrammeerde oefeningen en 30 beweegprogramma’s waarbij we gebruik hebben gemaakt van bekende muziek van vroeger, 3 spellen (dierengeluidenspel, memoryspel, muziekspel) en 1 luisterverhaal.

De Moofie Care Pro biedt ruimte aan 24 beweegprogramma’s, 24 spellen en 6 luisterverhalen die gelijktijdig op de beweegstick kunnen staan. Bij aankoop van deze uitgebreide versie krijg je de beschikking over nog veel meer oefeningen en beweegprogramma’s, en 3 extra spellen). Kijk voor alle extra’s onder de productpagina’s in de webshop.

Herinneringsmodule

Kun je wel een geheugensteuntje gebruiken? Gebruik dan de herinneringsmodule van de Moofie. Op een vooraf ingegeven datum en tijd spreekt de Moofie dan de herinnering uit, gecombineerd met flash-licht. Moofie kan je o.a. helpen herinneren aan medicijnen innemen, eten, drinken, haren wassen, bewegen, bepaalde afspraken, en aan de tijd.

Wil je een demonstratie van de Moofie op jullie locatie? Vraag deze dan aan via ons contactformulier.