Een aantal zorginstellingen heeft inmiddels hun ervaringen met de Moofie met ons gedeeld. We merken dat de Moofie zeer divers wordt ingezet en dat is precies wat ‘m zo uniek maakt! Moofie wordt vaak aan tafel in de gezamenlijke huiskamers of met het wekelijkse gymuurtje gebruikt om samen met een aantal anderen even lekker te gaan bewegen. Ook de beweegprogramma’s die je in tweetallen uitvoert, met name ontwikkeld voor de PG-doelgroep of mensen met een (zeer) verminderde cognitieve of fysieke functie, worden erg gewaardeerd. U creëert op deze manier een prachtig intiem beweegmoment met uw dierbare of cliënt.

Hieronder enkele referenties vanuit de zorginstellingen:

Esther Zweden, fysiotherapeut bij Siza (organisatie voor mensen met een beperking):
“We hebben gisteren nog samen bewogen met ons oefengroepje met de Moofie. Iedere dinsdag geef ik beweging aan een clubje van 8 dames van hoge leeftijd ( 60-84 jaar) met een licht/matige verstandelijke beperking  mbv hoepels, ballen en stokken. Ik merk zelf dat vooral de muziek ze enorm stimuleert, maar ook het doorgeven van de Moofie aan de ander na elke oefening. We gebruiken 1 Moofie, de anderen hebben een gewone stok. Ze vinden het allemaal het leukst om de Moofie vast te mogen houden. Binnenkort gaan we de tweede Moofie tegelijkertijd in de groep gebruiken.”

Sanne Stevens, activiteitenbegeleider en Gespecialiseerd Verzorgende PG, Meander Groep, wijkzorgcentrum Laethof:
“Wij zijn allemaal zeer enthousiast over de Moofie. Dat geldt voor onze bewoners, maar ook de medewerkers. Dat laatste is natuurlijk ook erg belangrijk voor het gebruik. Mensen die moeilijk te stimuleren zijn, zijn met de Moofie goed over te halen om toch te bewegen en kunnen vaak meer dan je denkt. Ook is de muziek mooi gekozen, hij is (zelf in Limburg) herkenbaar. En als hij niet herkenbaar is, slaat hij toch goed aan, hij is dus zeer uitnodigend en stimulerend. Dit is uiteraard wel echt de doelgroep om activiteiten samen te doen. Ik heb de Moofie heel vaak samen vast. De Moofies gaan van groep naar groep, dus het is wel erg handig dat we er twee hebben. Wij zijn heel blij met de aanschaf van de twee Moofies!”

Sabine Zewald, activiteitenbegeleider RijnWaal Zorggroep:
“Al enige tijd zijn wij in het bezit van de Moofie. De installatie ging goed en er wordt op de afdeling gebruik van gemaakt. Onze bewoners reageren er heel leuk op, veel herkenning vooral bij de liedjes en het bewegen. Zij kunnen met begeleiding van iemand de instructies goed opvolgen. Het creëert mooie momenten tussen ons en onze bewoners. Leuk om op deze interactieve manier bezig te zijn. Ook heel gebruiksvriendelijk voor vrijwilligers en familie.”