Moofie is een beweegstok, die gesproken opdrachten geeft. Er zit slechts 1 knop op waarmee je de Moofie aan zet. Verder hoef je alleen maar te luisteren naar wat hij zegt…. Zo simpel is het.
Je raakt met je hand één van de gekleurde vlakken aan op de Moofie om te starten met het beweegprogramma, spel of luisterboek van jouw keuze.

Bewegen

Onder het menu ‘Bewegen’ staan 6 of 24 (Pro-versie) beweegprogramma’s waarmee je direct van start kunt. Ben je na verloop van tijd toe aan nieuwe? Zet dan zeer eenvoudig nieuwe programma’s op de Moofie vanuit het Moofie Management-softwareprogramma. Hierin hebben we, afhankelijk van het type Moofie, alvast dertig tot veertig programma’s en tussen de 128 en 143 oefeningen, veelal op muziek, voorgeprogrammeerd. Natuurlijk kun je hiermee ook zélf beweegprogramma’s maken. Sluit de Moofie met de meegeleverde usb-kabel aan en in een handomdraai staan de nieuwe beweegprogramma’s erop. Bewegen met de Moofie hoeft dus nooit saai te worden!

Je kunt beweegprogramma’s qua timing vertraagd of versneld door de Moofie af laten spelen, afhankelijk van het cognitieve niveau van de gebruiker(s). Eveneens kun je het afspelen van de muziek afhankelijk maken van beweging. Oftewel: de muziek speelt dan alléén af tijdens het oefenen, als en zolang de gebruiker beweegt met de Moofie.

Spelen

Onder het menu ‘Spelen’ staan een aantal (beweeg)spellen. Sommige spellen zijn geschikt om alléén te spelen, maar de meeste spellen zijn bedoeld om met meerdere personen te spelen. Deze informatie vind je terug bij de spellen in de webshop.

Luisteren

Onder het menu ‘Luisteren’ staat een luisterboek. Je kunt zelf extra luisterboeken of muzieknummers onder dit menu plaatsen via de softwareapplicatie.

Via de webshop bieden we aanvullende pakketten met beweegprogramma’s, oefeningen, gesamplede muziek, spellen en/of luisterboeken aan. Hou onze website dus in de gaten!

Herinneringsfunctie

Optioneel kun je de Moofie ook gebruiken als geheugensteun. Hiervoor bieden we via de webshop een herinneringsmodule aan. De Moofie kan je helpen herinneren aan het nemen van je medicijnen, welke dag of tijd het is, een afspraak bij de kapper of de dokter, dagelijkse handelingen zoals eten, drinken, wassen, bewegen, en nog veel meer. Bij elke herinnering volgen eerst een paar korte geluiden, gevolgd door opkomend licht in een kleur naar keuze. Daarna wordt de herinnering uitgesproken. Zodra je de Moofie vastpakt of aanraakt zet je de herinnering ‘uit’.

Lamp

Wanneer je de Moofie even niet gebruikt, kun je deze in het laadstation zetten. Hij kan dan dienst doen als lamp. Het witte licht kan met de hand gedimd worden.

Instellingen

Een externe speaker koppelen: de Moofie heeft zelf ook speakers, maar wanneer je ‘m in een grote ruimte gebruikt of met een (grote) groep is het handig om ‘m te koppelen aan een externe speaker. Wij hebben diverse speakers getest en bieden via de webshop één model aan.

Twee Moofies aan elkaar koppelen: als je samen of in een groep gaat bewegen, is het leuk om twee personen een Moofie in de handen te geven. Maar ze moeten natuurlijk niet door elkaar gaan praten! Vandaar dat we het mogelijk hebben gemaakt 2 Moofies aan elkaar te ‘koppelen’: 1 stok is de ‘master’, de andere ‘volger’. De lampjes gaan in dat geval synchroon. Dit koppelen is een absolute aanrader als 1 van de gebruikers cognitief of fysiek niet in staat is de Moofie te bedienen, maar je hem of haar wel een Moofie in handen wilt geven.

Volume aanpassen: je kiest het gewenste volume van de Moofie door met je hand een vlak aan te raken. Hiermee zet je het volume harder of zachter.

De intensiteit van de leds aanpassen: je kiest de gewenste led-intensiteit door met je hand een vlak aan te raken. Hiermee stel je de intensiteit feller of minder fel in.

Klik verder voor meer informatie Moofie Kids of Moofie Care