Moofie is een beweegstok, die gesproken opdrachten geeft. Er zit slechts 1 knop op waarmee je de Moofie aan zet. Verder hoef je alleen maar te luisteren naar wat hij zegt en dit op te volgen…. Zo simpel is het en zo gemakkelijk kom je in beweging zonder daarover na te hoeven denken.
Je raakt met je hand één van de gekleurde vlakken aan op de Moofie om te starten met een beweegprogramma. En heb je de Moofie Professional? Dan kun je ook kiezen om een spel te gaan doen of naar een verhaal te gaan luisteren. Ook heeft deze uitgebreide versie een klokfunctie. 

Bewegen

Het draait natuurlijk om bewegen bij de Moofie beweegstick! De Moofie Just Move is niet programmeerbaar en speelt random oefeningen af uit een zeer uitgebreide oefeningendatabase. Verrassend dus, want je weet nooit welke oefening volgt. Alle oefeningen zijn op muziek geprogrammeerd en elke oefening heeft een uniek muziekfragment.

De volledig programmeerbare Moofie Professional speelt voorgeprogrammeerde beweegprogramma’s af. Deze bestaan uit een X aantal oefeningen.  Je kunt gebruik maken van de beweegprogramma’s die wij al voor je hebben gemaakt, maar je kunt ook eenvoudig zelf programma’s samenstellen uit de uitgebreide lijst met oefeningen. Op die manier bepaal je zelf het aantal oefeningen, en de volgorde, intensiteit en complexiteit van de oefeningen die je op de Moofie zet. Bewegen met de Moofie wordt zo nooit saai!

Met de Moofie Professional kun je beweegprogramma’s qua timing vertragen, afhankelijk van het cognitieve niveau van de gebruiker(s). Eveneens kun je het afspelen van de muziek afhankelijk maken van beweging. Oftewel: de muziek speelt dan alléén af tijdens het oefenen, als en zolang de gebruiker beweegt met de Moofie.

Spelen

Op de Moofie Professional vind je onder het menu ‘Spelen’ een aantal (beweeg)spellen. Deze zijn uit te breiden met nieuwe spellen die via de webshop beschikbaar zijn. Sommige spellen zijn geschikt om alléén te spelen, maar de meeste spellen zijn bedoeld om met meerdere personen te spelen. Welke spellen op de Moofie staan, vind je in de beschrijving op elke productpagina in de webshop. De Moofie Just Move heeft geen spelmenu.

Luisteren

Onder het menu ‘Luisteren’ op de Moofie Professional staan 6 korte luisterverhalen.

Via de webshop bieden we aanvullende pakketten met beweegprogramma’s, oefeningen, spellen en/of luisterverhalen aan. Hou onze website dus in de gaten!

Klokfunctie

Naast het beweeg-, spel- en luistermenu heeft de Moofie Professional als kers op de taart ook nog een zelf-instelbare klokfunctie. Hiermee helpt hij jou bij het timen van dagelijkse activiteiten, zoals eten, drinken, medicijnen innemen of bewegen, en/of bij het dagritme. Je stelt zelf de datum en tijd in wanneer de Moofie jou moet vertellen welke ‘activiteit’ op de agenda staat. Of hij kan je bijvoorbeeld aangeven welke dag en tijd het is.

Wanneer de ingestelde dag en tijd is aangekomen, hoor je vanuit de speakers van de Moofie eerst een paar zachte geluiden ter introductie. Daarna licht de Moofie op in een kleur naar keuze en wordt de activiteit hardop uitgesproken. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Het is dinsdag. Het is tien uur. Het is tijd om te gaan bewegen”. Zodra je de Moofie dan vastpakt of aanraakt zet je de Moofie ‘uit’.

Lamp

Wanneer je de Moofie even niet gebruikt, kun je deze in het laadstation zetten. Hij kan dan dienst doen als lamp. Het witte licht kan met de hand gedimd worden.

Instellingen

Een externe speaker koppelen: de Moofie heeft zelf ook speakers, maar wanneer je ‘m in een grote ruimte gebruikt of met een (grote) groep is het handig om ‘m te koppelen aan een externe speaker. Wij hebben diverse speakers getest en bieden via de webshop één model aan.

Twee Moofies aan elkaar koppelen: als je samen of in een groep gaat bewegen, is het leuk om twee personen een Moofie in de handen te geven. Maar ze moeten natuurlijk niet door elkaar gaan praten! Vandaar dat we het mogelijk hebben gemaakt 2 Moofies aan elkaar te ‘koppelen’: 1 stok is de ‘master’, de andere ‘volger’. De lampjes gaan in dat geval synchroon. Dit koppelen is een absolute aanrader als 1 van de gebruikers cognitief of fysiek niet in staat is de Moofie te bedienen, maar je hem of haar wel een Moofie in handen wilt geven.

Volume aanpassen: je kiest het gewenste volume van de Moofie door met je hand een vlak aan te raken. Hiermee zet je het volume harder of zachter.

De intensiteit van de leds aanpassen: je kiest de gewenste led-intensiteit door met je hand een vlak aan te raken. Hiermee stel je de intensiteit feller of minder fel in.

Klik verder