Moofie is een beweegstok, die gesproken opdrachten geeft. Er zit slechts 1 knop op waarmee je de Moofie aan zet. Verder hoef je alleen maar te luisteren naar wat hij zegt en dit op te volgen…. Zo simpel is het en zo gemakkelijk kom je in beweging zonder daarover na te hoeven denken.
Je raakt met je hand één van de gekleurde vlakken aan op de Moofie om te starten met een beweegprogramma. En heb je de Moofie Professional? Dan kun je ook kiezen om een spel te gaan doen of naar een verhaal te gaan luisteren. Ook heeft deze uitgebreide versie een klokfunctie. 

Bewegen

Het draait natuurlijk om bewegen bij de Moofie beweegstick! De Moofie Just Move is niet programmeerbaar en speelt random oefeningen af uit een zeer uitgebreide oefeningendatabase. Verrassend dus, want je weet nooit welke oefening volgt. Alle oefeningen zijn op muziek geprogrammeerd en elke oefening heeft een uniek muziekfragment.

De volledig programmeerbare Moofie Professional speelt voorgeprogrammeerde beweegprogramma’s af. Deze bestaan uit een X aantal oefeningen.  Je kunt gebruik maken van de beweegprogramma’s die wij al voor je hebben gemaakt, maar je kunt ook eenvoudig zelf programma’s samenstellen uit de uitgebreide lijst met oefeningen. Op die manier bepaal je zelf het aantal oefeningen, en de volgorde, intensiteit en complexiteit van de oefeningen die je op de Moofie zet. Bewegen met de Moofie wordt zo nooit saai!

Met de Moofie Professional kun je beweegprogramma’s qua timing vertragen, afhankelijk van het cognitieve niveau van de gebruiker(s). Eveneens kun je het afspelen van de muziek afhankelijk maken van beweging. Oftewel: de muziek speelt dan alléén af tijdens het oefenen, als en zolang de gebruiker beweegt met de Moofie.

Spelen

Op de Moofie Professional vind je onder het menu ‘Spelen’ een aantal (beweeg)spellen. Deze zijn uit te breiden met nieuwe spellen die via de webshop beschikbaar zijn. Sommige spellen zijn geschikt om alléén te spelen, maar de meeste spellen zijn bedoeld om met meerdere personen te spelen. Welke spellen op de Moofie staan, vind je in de beschrijving op elke productpagina in de webshop. De Moofie Just Move heeft geen spelmenu.

Luisteren

Onder het menu ‘Luisteren’ op de Moofie Professional staan 6 korte luisterverhalen.

Via de webshop bieden we aanvullende pakketten met b