De Moofie Kids is bedoeld voor kinderen en jeugd vanaf ca. 6 jaar op bso’s, basisscholen, speciaal (voortgezet)onderwijsinstellingen, in kinderrevalidatiecentra en op kinderafdelingen in ziekenhuizen. Zij kunnen de Moofie als energizer gebruiken om gedurende de dag méér en vaker in beweging te komen, of voor een sneller herstel. De Moofie Kids bevat oefeningen die zijn voorgeprogrammeerd op bekende kinderliedjes, hedendaagse popmuziek en muziek van Hollandse bodem.

De Moofie Kids brengt kinderen en jongeren met of zonder een fysieke of verstandelijke beperking eenvoudig in beweging, zelfstandig of met een beetje begeleiding van ouders, begeleiders, docenten, vrijwilligers of familie. Deze handzame beweegstick zegt hardop welke beweging je gaat maken, en knipt de oefening daarna in kleine, begrijpelijke stapjes op die je steeds opvolgt. Lichtjes en geluiden worden daarbij ter ondersteuning en ter motivatie gebruikt. Wanneer na het oefenen van een beweging de opdracht klinkt ‘Blijf bewegen tot de muziek stopt’, en de herkenbare muziek wordt ingezet, is bewegen geen opgave meer, maar gaat het als vanzelf!

Er zijn twee versies: de Moofie Kids Just Move en de Moofie Kids Professional.

Moofie Kids Just Move

De naam zegt het al: met de Moofie Kids Just Move kun je alleen bewegen. Dus er staan geen spellen of luisterverhalen op. Alle oefeningen zijn door ons voorgeprogrammeerd op muziek. Elke oefening heeft een uniek muziekfragment. Bij de Kids-versies wordt gebruik gemaakt van bekende kinderliedjes (bijv. Kinderen voor Kinderen), popmuziek en, zeker voor de jeugd, bekende Hollandse hits