De Moofie Kids is bedoeld voor kinderen en jeugd vanaf ca. 6 jaar op bso’s, basisscholen, speciaal (voortgezet)onderwijsinstellingen, in kinderrevalidatiecentra en op kinderafdelingen in ziekenhuizen. Zij kunnen de Moofie als energizer gebruiken om gedurende de dag méér en vaker in beweging te komen, of voor een sneller herstel. De Moofie Kids bevat oefeningen die zijn voorgeprogrammeerd op bekende kinderliedjes, hedendaagse popmuziek en muziek van Hollandse bodem.

De Moofie Kids brengt kinderen en jongeren met of zonder een fysieke of verstandelijke beperking eenvoudig in beweging, zelfstandig of met een beetje begeleiding van ouders, begeleiders, docenten, vrijwilligers of familie. Deze handzame beweegstick zegt hardop welke beweging je gaat maken, en knipt de oefening daarna in kleine, begrijpelijke stapjes op die je steeds opvolgt. Lichtjes en geluiden worden daarbij ter ondersteuning en ter motivatie gebruikt. Wanneer na het oefenen van een beweging de opdracht klinkt ‘Blijf bewegen tot de muziek stopt’, en de herkenbare muziek wordt ingezet, is bewegen geen opgave meer, maar gaat het als vanzelf!

Er zijn twee versies: de Moofie Kids Just Move en de Moofie Kids Professional.

Moofie Kids Just Move

De naam zegt het al: met de Moofie Kids Just Move kun je alleen bewegen. Dus er staan geen spellen of luisterverhalen op. Alle oefeningen zijn door ons voorgeprogrammeerd op muziek. Elke oefening heeft een uniek muziekfragment. Bij de Kids-versies wordt gebruik gemaakt van bekende kinderliedjes (bijv. Kinderen voor Kinderen), popmuziek en, zeker voor de jeugd, bekende Hollandse hits. Deze Moofie Kids Just Move speelt de oefeningen random af. Moofie kiest dus uit de talloze oefeningen zelf een volgorde, die elke keer weer anders is. Verrassend en afwisselend! Deze versie is niet zelf programmeerbaar zoals de Professional-versie. Dat betekent dat je geen beweegprogramma’s op maat kunt maken en je kunt de oefeningen niet veranderen qua muziekkeuze of timing. Hij is niet uit te breiden met aanvullende beweegpakketten, spellen of luisterverhalen. What you see is what you get.

Wil je een demonstratie van de Moofie Kids Just Move op jullie locatie? Vraag deze dan aan via ons contactformulier.

Moofie Kids Professional

Met de uitgebreide en volledig programmeerbare Moofie Kids Professional kun je als docent of zorgprofessional iedereen in beweging krijgen! Of je nu gaat bewegen in een groepje of 1-op-1, je stemt de oefeningen op de Moofie gemakkelijk af op de fysieke en cognitieve mogelijkheden van het kind of de kinderen. Deze Professional-versie werkt met voorgeprogrammeerde beweegprogramma’s die elk uit een X aantal oefeningen bestaan. De oefeningen worden op volgorde uitgevoerd. Er staan 24 beweegprogramma’s op de Moofie. Deze kun je te allen tijde verwisselen door andere die wij hebben gemaakt of die jij zelf gaat maken m.b.v. de Moofie-applicatie die je op usb beschikbaar krijgt. Je kunt dus eindeloos variëren!

Naast oefeningen met muziek, zijn er voor de Kids Professional-versie ook oefeningen zonder muziek beschikbaar, actie-reactie oefeningen en oefeningen die je in tweetallen uitvoert. Zeer divers dus en daarom breed toepasbaar voor kinderen van verschillende leeftijden of verschillende cognitieve niveaus. De oefeningen die door ons zijn voorgeprogrammeerd op muziek, hebben elk een uniek muziekfragment. Je kunt de oefeningen m.b.v. de applicatie zelf veranderen qua muziekfragmenten en qua timing.

Een extra beweegmenu is het ‘Specials’-menu. We hebben de specials Feest, Liefde, Carnaval, Songfestival, Zomer en Kerst genoemd. Onder ‘Feest’ staat een verjaardagslied dat je bij elke verjaardag kunt gebruiken om de jarige toe te zingen. Onder de 5 andere specials staan oefeningen die voorgeprogrammeerd zijn op muziek van het betreffende thema, dus oefeningen op carnavalsmuziek, kinderliefdesliedjes, Nederlandse (kinder)songfestivalnummers, zomerse muziek of de bekendste Kerst-songs. De oefeningen onder de ‘specials’ worden in random volgorde, dus steeds in een andere volgorde, afgespeeld. Het afspelen van oefeningen stopt als jij op de knop drukt of stopt vanzelf wanneer alle oefeningen de revue zijn gepasseerd.

Tenslotte heeft de Moofie Kids Professional een spelmenu met diverse spellen, waaronder ook vele bewegend leren-spellen (rekensommen oefenen terwijl je jogt, en een luistermenu met 6 luisterverhalen. Je kunt deze aanvullen met nieuwe beschikbare spellen en luisterverhalen, die je in de webshop vindt.

Wil je een demonstratie van de Moofie Kids Professional op jullie locatie? Vraag deze dan aan via ons contactformulier.