De Moofie Kids bevat oefeningen die zijn voorgeprogrammeerd op bekende muziek van Hollandse bodem en kinderliedjes. Via de webshop zijn er daarnaast pakketten met extra oefeningen en beweegprogramma’s beschikbaar, en extra (beweeg)spellen. De Moofie Kids is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar op bso’s, basisscholen, speciaal onderwijsinstellingen, in kinderrevalidatiecentra en op kinderafdelingen in ziekenhuizen. Zij kunnen de Moofie als energizer gebruiken om gedurende de dag méér en vaker in beweging te komen, of voor een sneller herstel.


De Moofie Kids brengt kinderen eenvoudig in beweging, zelfstandig of met een beetje begeleiding van ouders, docenten, of zorgpersoneel. Deze handzame beweegstok zegt hardop stap voor stap wat je moet doen, en knipt de oefeningen in kleine, begrijpelijke stapjes op. Lichtjes en geluiden worden daarbij ter ondersteuning en ter motivatie gebruikt. Wanneer na het oefenen van een beweging de opdracht klinkt ‘Blijf bewegen tot de muziek stopt’, en de muziek wordt ingezet, zijn de kinderen niet meer te stoppen!

Alle kinderen in beweging!

Bewegen met de Moofie kan iedereen! Hij heeft maar 1 knop, waarmee je ‘m aanzet. De rest wijst zich vanzelf als je luistert naar wat de Moofie zegt. De oefeningen die we hebben voorgeprogrammeerd zijn van uiteenlopende moeilijkheidsgraad: van heel laagdrempelige oefeningen zoals Deze vuist op deze vuist, waarbij je steeds om en om met een hand het vlak pakt dat oplicht, tot aan oefeningen waarbij armen en benen gelijktijdig bewogen moeten worden. Dit maakt de toepassing voor kinderen van verschillende leeftijden of verschillende cognitieve niveaus mogelijk.

Je kunt de Moofie zelfstandig gebruiken, maar ook met z’n tweeën, in een groepje of met de hele klas! Heb je twee Moofies beschikbaar? Koppel ze dan aan elkaar, zodat de ene de andere synchroon gaat ‘volgen’. Extra leuk wanneer je samen of met een groep beweegt! En als je klaar bent zet je de Moofie weer terug in het laadstation. Op deze manier kun je ‘m ook als staande lamp gebruiken.

Bewegend leren

Voor kinderen op de basisschool hebben we diverse beweegspellen ontwikkeld waarbij er gelijktijdig bewogen en geleerd wordt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rekenopgaven waar de kinderen over na kunnen denken terwijl ze joggen op muziek. De Moofie ligt daarbij op een tafel of 1 van de kinderen houdt de Moofie vast. Na een aantal seconden joggen volgen twee antwoordopties. Wanneer het kind het juiste antwoord geeft (door het juiste vlak vast te pakken) volgt de volgende rekensom. Dergelijke beweegspellen kunnen door kinderen individueel worden gedaan, maar ook in groepjes of met de hele klas.

De Moofie Kids biedt ruimte aan 6 beweegprogramma’s, 6 spellen en 6 luisterverhalen die gelijktijdig op de beweegstick kunnen staan. Bij aankoop wordt er een compleet pakket meegeleverd waarmee je de beschikking krijgt over 143 voorgeprogrammeerde oefeningen en 40 beweegprogramma’s waarbij we gebruik hebben gemaakt van moderne pop- en kindermuziek, 6 spellen (dierengeluidenspel, memoryspel, muziekspel, na-aapspel, stoelendans en alle-tafels-door-elkaar-spel) en 1 luisterverhaal.

De Moofie Kids Pro biedt ruimte aan 24 beweegprogramma’s, 24 spellen en 6 luisterverhalen die gelijktijdig op de beweegstick kunnen staan. Bij aankoop van deze uitgebreide versie krijg je de beschikking over nog veel meer oefeningen en beweegprogramma’s, en vele extra spellen (voornamelijk bewegend lerenspellen zoals plus- en minsommen en de tafels). Kijk voor alle extra’s onder de productpagina’s in de webshop.

Wil je een demonstratie op jullie locatie? Vraag deze dan aan via ons contactformulier.